Manel Fortià

Graduat en l’especialitat de Contrabaix Jazz a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Al llarg de la seva carrera ha rebut classes de grans mestres com Andrew Ackerman, Javier Colina, Horacio Fumero, Mario Rossy, Albert Bover, Lluís Vidal, Agustí Fernàndez… a més de masterclasses de Eddie Gómez, Christian McBride, Danilo Pérez, Dick Oatts…Compagina el contrabaix i el baix elèctric en la seva activitat professional.

Membre fundador i impulsor de les Jams de Jazz del Carmelitas, un referent barceloní des del 2012. Músic resident i organitzador de les Jazz Sessions al Zinc Bar de Barcelona des del 2011.

Ha actuat a les principals sales de Catalunya com Jamboree Jazz Club, Nova Jazz Cava Terrassa, Sunset Jazz Club, JazzSí Club, Auditori de Barcelona, Auditori Pau Casals, Luz de Gas, Apolo, Sala Bikini, Razzmatazz… amb els músics més importants de la escena jazzística barcelonina.

Ha enregistrat “En el Temple del Vent” amb Joanjo Bosk, “Racons” amb Kibo, “Cuit!” i “La batalla dels dubtes” amb PulpoPop i “TAK!” amb Tak!, entre d’altres.

manel fortià